Lonneke Wijnhoven

Ik ben opgeleid tot fysiotherapeut, onderzoeker en coach. Als fysiotherapeut (afgestudeerd in 2010) heb ik op diverse plekken in de reguliere eerstelijn fysiotherapiepraktijk en revalidatie gewerkt. Mijn opleiding tot biomedisch wetenschapper is gericht op bewegings- en houdingsgedrag en pijnprikkelverwerking bij aanhoudende rugklachten (afgestudeerd in 2013) en promovenda bij de Medische Psychologie van het Radboudumc in Nijmegen op het gebied van psychologische aanpassingsproblemen na behandeling voor kanker (verdediging juni 2024).

Bij het opdoen van deze werkervaring en kennis heb ik gezien dat mensen in meer of mindere mate kunnen vastlopen in hun dagelijks leven door wat ze in hun lichaam voelen. Begeleiding bieden voor deze mensen vind ik bijzonder, inspirerend en met regelmaat ontroerend. Daarbij ga ik graag aandachtsvol, zorgvuldig, concreet en praktisch te werk.

Mijn persoonlijke overtuiging is dat de mens een enorm herstellend en veerkrachtig vermogen heeft en kan leren dit vermogen voor zichzelf in te zetten.

Mijn wens is dat iedereen met weinig of veel lichamelijke problemen een vrij en open leven leidt.

Mijn praktijk is gevestigd in een aparte bijgebouw bij mijn huis. Ik ben getrouwd met Bram en we zijn de ouders van lieve Wouter. Ik hou van natuur, sporten en muziek luisteren en maken.

Scholingen

Psychologie en Psychosomatiek in de Fysiotherapiepraktijk (2022)
Long COVID: revalidatie in de eerstelijns fysiotherapie (2022)
Medical Taping (2023)
Beroepsopleiding tot Eclectisch Coach – I – Professioneel Coachen (2024)